Ste nepremičninski agent ali predstavnik nepremičninske agencije? Kliknite tukaj in preverite prilagojene storitve za vas!

POSTANIMO PARTNERJIPOSTANIMO PARTNERJI
0
0,00  0 izdelkov

V košarici ni izdelkov.

Ste nepremičninski agent ali predstavnik nepremičninske agencije? Kliknite tukaj in preverite prilagojene storitve za vas!

Avtor:
Matej Faganeli
Datum objave:
25. 10. 2023

Zakaj je SEO super za vašo nepremičninsko spletno stran?

V hitro razvijajočem se nepremičninskem okolju je zdaj nujna izjemna spletna prisotnost. Optimizacija za iskalnike (SEO oziroma Search Engine Optimization) je ključnega pomena pri oblikovanju tega digitalnega odtisa. Za mnoge nepremičninske strokovnjake SEO ostaja uganka, besedna zveza, s katero so se že srečali, vendar je ne razumejo dobro. S poglobitvijo v neštete prednosti, ki jih ponuja, bomo pokazali, zakaj je SEO nedvomno preobrazba za nepremičninske posrednike in glavni ključ za izkoriščanje neprimerljive prepoznavnosti in posla. Nedavni statistični podatki nacionalnega združenja nepremičninskih posrednikov kažejo, da 93% kupcev stanovanj pri iskanju nepremičnin uporablja splet. To poudarja ključno vlogo, ki jo ima SEO pri doseganju potencialnih strank.

Izboljšanje lokalne prepoznavnosti

Nepremičnine se v veliki meri nanašajo na lokacijo, zato so lokalna iskanja izjemno pomembna. Ko se kupci orientirajo po nepremičninskem prostoru, v njihovem iskanju prevladujejo iskanja po določenem območju, vi pa si prizadevate, da bi bili njihov najboljši rezultat.

Primer: Razmislite o tem google iskanju: "luksuzna vila v Kranjski Gori". Cilj je, da se agencije z nepremičninami v Kranjski Gori pojavijo na vidnem mestu. Neoptimizirana spletna stran se zlahka izgubi v digitalni gneči, skrita za številnimi stranmi.

Akcijski nasvet: Poglobite se v tehnike lokalnega SEO, od tega, da v vsebino vnesete lokalne ključne besede, do tega, da čim bolj izkoristite potencial Google My Business profila. To je digitalna izložba; stalno jo osvežujte z mnenji, slikami nepremičnin in posodobitvami poslovanja.

Ali ste vedeli? Po podatkih Googla se je število iskanj tipa "blizu mene" ali "blizu" v zadnjih letih povečalo za več kot 900%.

Krepitev verodostojnosti in zaupanja

Vrhunska spletna stran je sinonim za zanesljivost. SEO je lahko orodje, ki dvigne avtoriteto vašega spletnega mesta in vas postavi kot prednostno izbiro.

Primer: Predstavljajte si dva agenta; eden ima spletno stran, ki je uvrščena na prvi strani, drugi pa zaostaja na deseti strani. Seveda bo prvi agent verjetno prejel več povpraševanj zaradi zaznane zanesljivosti.

Akcijski nasvet: Vložite čas v pripravo informativne in aktualne vsebine ter si prizadevajte pridobiti dragocene povratne povezave iz uglednih virov, da povečate ugled svoje spletne strani.

Nedavna študija HubSpot je razkrila, da 75% uporabnikov ne gre nikoli na drugo stran iskalnih rezultatov.

Organski promet in povpraševanja

Strateško izvedena SEO optimizacija lahko na vašo nepremičninsko stran preusmeri organski promet in tako privabi potencialne stranke, ki se resnično zanimajo za vaše ponudbe.

Primer: Organski promet je sinonim za visoko nakupno namero. Če uporabnik vtipka "najboljši nepremičninski posredniki v Ljubljani" in naleti na vašo spletno stran, obstaja večja verjetnost, da postane vaša stranka.

Akcijski nasvet: Usmerite svoja prizadevanja v prepoznavanje dolgih ključnih besed, ki bi jih lahko uporabile potencialne stranke. Usmerite se na specifične fraze, kot so "nepremičnine na obali Portoroža" ali "starinske hiše v centru Celja".

Konkurenčna prednost

Nepremičninska arena je polna tekmecev. SEO omogoča razlikovanje in zagotavlja, da niste le še en obraz v množici.

Primer: Kljub živahnim trgom lahko nepremičninski agent, opremljen z zanesljivim SEO načrtom, brez težav zasenči konkurente, tudi tiste z večletnimi izkušnjami, ki jim primanjkujejo digitalne spretnosti.

Akcijski nasvet: Namenite čas temeljiti analizi konkurence. Spoznajte, v čem so vodilni v panogi uspešni, in poiščite priložnosti za svojo edinstveno prednost.

Stroškovno učinkovito trženje

Plačljivi oglasi so kratkotrajni in imajo svoje prednosti do porabe proračuna. SEO pa je trajnostna strategija, ki obljublja trajne donose.

Primer: Plačana oglaševalska kampanja lahko v trenutku poveča promet, vendar je to kratkotrajno. SEO, če je pravilno izveden, obljublja trajen priliv prometa in povpraševanj brez nenehnih finančnih izdatkov.

Akcijski nasvet: Določite poseben del svojega marketinškega proračuna za napredek na področju SEO. Potrpežljivost je ključnega pomena; čeprav so takojšnji rezultati redki, je na dolgoročne rezultate vredno počakati.

Prilagajanje mobilnemu iskanju

Trenutno levji delež iskanj prihaja iz mobilnih naprav. S pomočjo SEO lahko zagotovite, da bo vaša spletna stran nemoteno prilagojena tej obsežni demografski skupini.

Primer: Predstavljajte si potencialnega kupca, ki med vožnjo s podzemno železnico išče nepremičnine. Njihova angažiranost je odvisna od hitre in za mobilne naprave optimizirane spletne strani.

Akcijski nasvet: Zagotovite odzivno oblikovanje spletne strani ter redno ocenjujte hitrost nalaganja in predstavitev na različnih napravah.

Statista poroča, da je bilo od leta 2017 več kot 50% svetovnega spletnega prometa ustvarjenega prek mobilnih naprav. Poleg tega tudi Google že prioritizira spletne strani, ki so prilagojene za mobilnike.

Izboljšanje uporabniške izkušnje

SEO presega zadovoljstvo iskalnikov; prav tako gre za skrb za zvezdniško uporabniško izkušnjo. Natančno uglašena spletna stran povečuje angažiranost uporabnikov in stopnjo konverzij.

Primer: Obiskovalec, ki se sreča s kaotično in zamudno spletno stranjo, se bo zagotovo preusmeril drugam. V nasprotju s tem lahko eleganten in hitro nalagajoč se portal zadrži njegovo zanimanje in ga prepriča, da si ogleda več ponudb.

Akcijski nasvet: Osredotočite se na hitrost spletne strani, intuitivno navigacijo in brezhibno postavitev. Aktivno pridobivajte povratne informacije od uporabnikov, da bi nenehno izboljševali izkušnjo brskanja.

Moč SEO na področju nepremičnin je izjemna. Ker se digitalno področje nenehno spreminja, se lahko oborožite s spretnim SEO znanjem, kar pomeni razliko med rastjo in stagnacijo. Na FM Digital smo goreče zavezani temu, da nepremičninske strokovnjake opremimo z najsodobnejšimi orodji in strategijami. Če želite dodatno pomoč na področju SEO optimizacije, si preko te povezave preberite več o našem 3 mesečnem programu za rast nepremičninskih agencij in agentov ali se preko te povezave kar prijavite na brezplačen 30 minutni posvet z našo ekipo. Skupaj bomo popeljali vaš posel do novih uspehov!

Preberite še

26. 5. 2024
Iščemo Specialista za digitalni marketing (m/ž) - si to prav ti?

Smo FM Digital, mlada in hitro rastoča marketinška agencija iz Slovenije. Naš cilj je ponujati vrhunske digitalne rešitve našim naročnikom, zato iščemo izjemno osebo, ki bo z nami soustvarjala prihodnost. Če si mlad/a, zagnan/a, samoiniciativen/na in uživaš v dinamičnem svetu digitalnega marketinga, beri naprej! Iščemo: Specialista za digitalni marketing (m/ž) Lokacija: Hibridno (delo od doma […]

PREBERI VEČ
12. 1. 2024
Optimizacija oglasov nepremičnin za najboljšo spletno izpostavljenost

Za nepremičninske agencije je dandanes spletna predstavitev oglasov nepremičnin ključnega pomena za privabljanje potencialnih kupcev in prodajalcev. Učinkovita optimizacija teh ponudb lahko bistveno poveča njihovo prepoznavnost in privlačnost. V tem prispevku se poglobite v nianse ustvarjanja opisov nepremičnin, optimiziranih za SEO, učinkovite uporabe oznak slik in še več, da zagotovite, da bodo vaši oglasi izstopali […]

PREBERI VEČ
30. 12. 2023
E-mail marketing prinaša 4200% donose? Spoznajte kako!

Na hitrem nepremičninskem trgu je e-poštno trženje postalo izjemno orodje za agente, ki želijo skrbeti za pridobivanje potencialnih strank, krepiti trdne odnose in skleniti več poslov. Email marketing, ki po personalizaciji in stroškovni učinkovitosti daleč presega druge trženjske kanale, omogoča neposredno komunikacijo s potencialnimi in obstoječimi strankami. V tem prispevku je raziskana neverjetna donosnost, ki […]

PREBERI VEČ
PREGLEJ VSE PRISPEVKE

Ste pripravljeni, da se pridružite najboljšim v digitalnem marketingu?

POSTANIMO PARTNERJIPOSTANIMO PARTNERJI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram