Ste nepremičninski agent ali predstavnik nepremičninske agencije? Kliknite tukaj in preverite prilagojene storitve za vas!

POSTANIMO PARTNERJIPOSTANIMO PARTNERJI
0
0,00  0 izdelkov

V košarici ni izdelkov.

Ste nepremičninski agent ali predstavnik nepremičninske agencije? Kliknite tukaj in preverite prilagojene storitve za vas!

Avtor:
Matej Faganeli
Datum objave:
9. 10. 2023

10 glavnih nepremičninskih napak v digitalnem marketingu

Digitalno prizorišče ponuja nepremičninskim agentom veliko možnosti za povezovanje s potencialnimi kupci in prodajalci. Vendar pa se s priložnostmi pojavljajo tudi pasti. V FM Digital smo opazili pogoste napake, ki jih številni nepremičninski posredniki delajo v digitalnem marketingu, kar potem ovira njihovo rast. Namen tega prispevka je opozoriti na te napake, ponuditi uporabne rešitve in postaviti FM Digital kot vašega zaupanja vrednega partnerja pri krmarjenju po digitalnem labirintu.

1. Zanemarjanje SEO optimizacije

Nepremičnine so lokalni posel. Številni agenti se ne zavedajo pomena lokalnega SEO (search engine optimization), zaradi česar zamujajo potencialne lokalne stranke.

Primer: Zgolj spletna stran ni dovolj. Če potencialna stranka išče "hiše za prodajo v [vaše mesto]" in vas ni na prvi strani, ste zamudili priložnost.

Akcijski nasvet: Vlagajte v lokalno SEO optimizacijo z optimizacijo svoje spletne strani za lokalne ključne besede, uredite si svoj Google My Business profil in zbirajte pozitivne ocene.

2. Ignoriranje prisotnosti na socialnih omrežjih

Spletna prisotnost je v današnji digitalni dobi ključnega pomena. Nekateri agenti zanemarjajo svoje socialne kanale ali pa objavljajo le nepremičninske oglase, s čimer zamujajo gradnjo odnosov in zaupanja.

Primer: Redno sodelovanje s svojim občinstvom ter deljenje dragocenih vsebin in zgodb o uspehu lahko bistveno okrepi vašo blagovno znamko.

Akcijski nasvet: Ustvarite uravnotežen koledar vsebin z mešanico oglasov, dogodkov in izobraževalnih vsebin.

3. Slaba kakovost vizualnih vsebin

V nepremičninskem poslu so zelo pomembne visokokakovostne vizualne vsebine. Kljub temu mnogi agenti nižajo stroške in uporabljajo slike nizke kakovosti ali generične »stock« fotografije.

Primer: Zamegljena ali slabo osvetljena fotografija lahko odvrne potencialne kupce, kar vodi v zamujene priložnosti.

Akcijski nasvet: Investirajte v profesionalno fotografijo in razmislite o dodajanju virtualnih ogledov ali dron posnetkov za celovit pogled na nepremičnino.

4. Neizkoriščanje retargetinga

Ljudje si pogosto ogledajo oglas, vendar ne pošljejo takojšnjega povpraševanja. Brez ponovnega oglaševanja (retargetinga) izgubite priložnost, da jih ponovno nagovorite.

Primer: Ali ste si že kdaj ogledali izdelek na spletu, in kasneje videli oglase zanj? To je retargeting oglaševanje na delu!

Akcijski nasvet: Uporabite retargeting oglase na platformah, kot sta Google in Meta, da potencialne stranke spomnite na oglase, ki so si jih ogledali.

5. Neuporaba e-mail marketinga

Pri iskanju novih potencialnih strank mnogi agenti zanemarijo svoje obstoječe kontakte, s čimer zamudijo potencialne ponovne posle in priporočila.

Primer: Novičke, ki ponujajo vpogled na trg nepremičnin ali izpostavljajo nove oglase, vas lahko ohranijo v mislih strank.

Akcijski nasvet: Segmentirajte svoj e-poštni seznam in pošiljajte prilagojene vsebine, od novosti na trgu do nasvetov za vzdrževanje doma.

6. Nespremljanje analitike

Če ne merite, se ne morete izboljšati. Mnogi agenti ne uporabljajo analitičnih orodij za ocenjevanje svojih kampanj, kar vodi v zapravljanje proračuna in truda.

Primer: Če ne veste, kateri oglasi ali objave pritegnejo največ pozornosti, zamujate možnost za izboljšanje svoje strategije.

Akcijski nasvet: Uporabite orodja, kot so Google Analytics, da prilagodite svojo strategijo na podlagi podatkov o uspešnosti.

7. Pomanjkanje optimizacije za mobilne naprave

V svetu, ki je osredotočen na mobilne naprave, je spletna stran, ki ni optimizirana za mobilne naprave, velika napaka.

Primer: Predstavljajte si, da potencialni kupec vašo spletno stran najde na svojem telefonu, vendar je besedilo premajhno ali pa se strani nalagajo počasi, zaradi česar jo razočarano zapusti.

Akcijski nasvet: Zagotovite, da je vaša spletna stran odzivna glede na različne velikosti zaslonov, preverite hitrost nalaganja in poenostavite navigacijo za mobilne uporabnike.

8. Splošne oglaševalske kampanje

Pri nepremičninskih oglasih ne deluje univerzalni pristop. Številni agenti uporabljajo generične kampanje, pri čemer ne uspejo doseči pomembnega vtisa pri specifičnem občinstvu.

Primer: Mladi par, ki išče svoj prvi dom, ima drugačne potrebe kot upokojenci, ki potrebujejo manjši dom.

Akcijski nasvet: Segmentirajte oglaševalske kampanje na podlagi ciljnih person kupcev in prilagodite sporočilo tako, da bo odmevalo pri vsaki skupini.

9. Izogibanje video vsebinam

Videoposnetek je močno orodje v digitalnem marketingu. Če ga ne izkoristite, pomeni, da zamudite možnost, da bi pritegnili obsežen segment občinstva.

Primer: Virtualni ogledi hiš ali zanimivosti o soseski lahko potencialnim kupcem od daleč zagotovijo ogromno dodano vrednost.

Akcijski nasvet: V svojo strategijo vključite video vsebine, od predstavitev nepremičnin do pričevanj strank.

10. Ne poiščete strokovne pomoči

Veliko agentov poskuša upravljati vse naloge digitalnega marketinga brez pomoči kogar koli drugega, kar vodi do zamujenih priložnosti, izgorelosti in neučinkovitosti.

Primer: Čas, ki ga porabijo za oglaševalske kampanje, bi lahko bolje izkoristili za srečanje s strankami ali predstavitev stanovanj.

Akcijski nasvet: Poiščite in si zagotovite partnerstvo s strokovnjaki, kot je FM Digital. Pustite agenciji, da poskrbi za vašo digitalno strategijo, vi pa se raje osredotočite na to, kar znate najbolje - na prodajo stanovanj in osrečevanje strank.

Izogibanje tem napakam v digitalnem marketingu lahko vašo nepremičninsko agencijo popelje do izjemnega uspeha. V FM Digital je naše poslanstvo, da nepremičninske posrednike agente vodimo skozi zapletenost spletnega trženja. S prepoznavanjem pogostih pasti in izkoriščanjem našega strokovnega znanja si boste zagotovili uspeh na današnjem konkurenčnem trgu. Preberite si več o našem 3 mesečnem programu za rast nepremičninskih agencij in agentov na tej povezavi in povečajte svoj digitalni vpliv, s čimer boste v nepremičninski industriji izstopali in si zagotovili več strank. Vedno pa nas lahko kontaktirate preko te povezave.

Preberite še

26. 5. 2024
Iščemo Specialista za digitalni marketing (m/ž) - si to prav ti?

Smo FM Digital, mlada in hitro rastoča marketinška agencija iz Slovenije. Naš cilj je ponujati vrhunske digitalne rešitve našim naročnikom, zato iščemo izjemno osebo, ki bo z nami soustvarjala prihodnost. Če si mlad/a, zagnan/a, samoiniciativen/na in uživaš v dinamičnem svetu digitalnega marketinga, beri naprej! Iščemo: Specialista za digitalni marketing (m/ž) Lokacija: Hibridno (delo od doma […]

PREBERI VEČ
12. 1. 2024
Optimizacija oglasov nepremičnin za najboljšo spletno izpostavljenost

Za nepremičninske agencije je dandanes spletna predstavitev oglasov nepremičnin ključnega pomena za privabljanje potencialnih kupcev in prodajalcev. Učinkovita optimizacija teh ponudb lahko bistveno poveča njihovo prepoznavnost in privlačnost. V tem prispevku se poglobite v nianse ustvarjanja opisov nepremičnin, optimiziranih za SEO, učinkovite uporabe oznak slik in še več, da zagotovite, da bodo vaši oglasi izstopali […]

PREBERI VEČ
30. 12. 2023
E-mail marketing prinaša 4200% donose? Spoznajte kako!

Na hitrem nepremičninskem trgu je e-poštno trženje postalo izjemno orodje za agente, ki želijo skrbeti za pridobivanje potencialnih strank, krepiti trdne odnose in skleniti več poslov. Email marketing, ki po personalizaciji in stroškovni učinkovitosti daleč presega druge trženjske kanale, omogoča neposredno komunikacijo s potencialnimi in obstoječimi strankami. V tem prispevku je raziskana neverjetna donosnost, ki […]

PREBERI VEČ
PREGLEJ VSE PRISPEVKE

Ste pripravljeni, da se pridružite najboljšim v digitalnem marketingu?

POSTANIMO PARTNERJIPOSTANIMO PARTNERJI
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram